CSS Online Quiz


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to CSS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following selector matches a element based on its id?

A - The Id Selector

B - The Universal Selector

C - The Descendant Selector

D - The Class Selector

Answer : A

Explanation

The Id Selector matches a element based on its id attribute.

Q 2 - Which of the following defines a measurement as a percentage relative to another value, typically an enclosing element?

A - %

B - cm

C - em

D - ex

Answer : A

Explanation

% − Defines a measurement as a percentage relative to another value, typically an enclosing element.

Q 3 - Which of the following defines 1% of viewport height?

A - px

B - vh

C - vw

D - vmin

Answer : B

Explanation

vh − 1% of viewport height.

Q 4 - Which of the following property is used to control the position of an image in the background?

A - background-color

B - background-image

C - background-repeat

D - background-position

Answer : D

Explanation

The background-position property is used to control the position of an image in the background.

Q 5 - Which of the following property is used to set the color of a text?

A - color

B - direction

C - letter-spacing

D - word-spacing

Answer : A

Explanation

The color property is used to set the color of a text.

Q 6 - Which of the following property of a anchor element signifies unvisited hyperlinks?

A - :link

B - :visited

C - :hover

D - :active

Answer : A

Explanation

The :link signifies unvisited hyperlinks.

Q 7 - Which of the following property of a table element controls the placement of the table caption?

A - :border-collapse

B - :border-spacing

C - :caption-side

D - :empty-cells

Answer : C

Explanation

The caption-side captions are presented in the element. By default, these are rendered above the table in the document. You use the caption-side property to control the placement of the table caption.

Q 8 - Which of the following property changes the color of right border?

A - :border-top-color

B - :border-left-color

C - :border-right-color

D - :border-bottom-color

Answer : C

Explanation

The border-right-color changes the color of right border.

Q 9 - Which of the following property changes the width of right border?

A - :border-bottom-width

B - :border-top-width

C - :border-left-width

D - :border-right-width

Answer : D

Explanation

The border-right-width changes the width of right border.

Q 10 - Which of the following property specifies the left padding of an element?

A - padding-bottom

B - padding-top

C - padding-left

D - padding-right

Answer : C

Explanation

The padding-left specifies the left padding of an element.

css_questions_answers.htm
Kickstart Your Career

Get certified by completing the course

Get Started
Advertisements